Menu

Sömnapnébloggen


Hej och välkommen hit! Jag är en man på dryga 40 som till vardags jobbar som IT-tekniker hos en av Sveriges större IT-konsultbolag. Jag är välsignad med en familj som består av en hustru och två döttrar, tre och fem år gamla. Min gissning är att mitt liv till ganska stora delar ser ut som det gör för de flesta som jobbar på ett nio-till-fem jobb och som har småbarn hemma. Den här bloggen handlar om mitt liv.

Vad är det som är så intressant med mitt liv undrar du förmodligen. Svaret på det är, inte särskilt mycket egentligen. Om jag vore du skulle jag vända på klacken och hitta en blogg skriven av någon som spenderar sin tid med att vandra över Arktis, slukar svärd eller något åt det hållet. Fortfarande kvar?

Okej, fint. Jag lider av sömnapné, vilket, krasst uttryckt, betyder att min tunga försöker kväva mig emellanåt när jag sover, ibland flera gånger varje natt. Det betyder att jag ofta vaknar mitt i nätterna och får svårt att somna om vilket i sin tur leder till funderingar kring livets stora och små saker. Jag har två förhoppningar med den här bloggen. Dels att den ska fungera som terapi för mig själv, dels att den ska kunna kasta lite ljus på en sjukdom som sällan uppmärksammas. Den allmänna bilden är väl annars att sömnapné mest innebär snarkande som ställer till det för nära och kära.

Om du läst såhär långt så återstår bara för mig att än en gång hälsa dig hjärtligt välkommen!