Menu

Sov bättre med ett hemmagym


Sömnsvårigheter kan bero på ett stort antal faktorer. Stress, dåliga vanor och en rubbad dygnsrytm är några av de vanligaste anledningarna men också vissa underliggande sjukdomar och övervikt. Tyvärr har många människor ett flertal av de här problemen, till exempel att de röker för att de är stressade eller äter ohälsosamt på grund av oregelbundna arbetstider.

De dåliga nyheterna är att ingen människa kan leva utan sömn och att en individ som inte får sova tillräckligt kan drabbas av alla möjliga fysiska och mentala konsekvenser. De goda nyheterna är att det finns flera åtgärder att ta till och om det är en som tacklar i princip alla av de ovanstående problemen är det träning. Genom att skaffa bra träningsutrustning till ditt hem från https://www.gorillasports.se kan du förbättra din sömn men också få hälsosammare vanor, ett piggare humör och lindra eller motverka en hel del sjukdomstillstånd.

Vilken typ av träning ger bäst sömn?

Idag vet forskare att det finns en mycket stark relation mellan sömn och kroppsvikt och att det fungerar åt båda hållen. Om du sover dåligt kan det leda till viktuppgång och muskelnedbrytning och om du är överviktig kan det leda till dålig sömn. Av den anledningen är det viktigt att bryta cykeln och att komma till bukt med båda aspekterna. De flesta träningsexperter är överens om att den bästa formen av träning för viktnedgång är en kombination av styrka och kondition. Skaffa hem några hantlar och en bra träningsbänk för att bättra på muskler och styrka, och satsa på någon form av konditionsmaskin som ger dig uthållighet och får igång blodcirkulationen. Kör omväxlande styrka tre dagar i veckan och kondition tre, med en dags vila för bästa resultat.

Sömn och tid för träning

Det finns även en relation mellan tidpunkten du tränar och hur väl du sover. Studier har visat att människor som tränar tidigt ofta har lättare att somna tidigt medan de som motionerar efter jobbet eller på kvällen får senare vanor. Anpassa din träning efter hur du arbetar och när du helst vill sova för optimal effekt och försök hålla så regelbundna rutiner som möjligt. Det brukar ta ungefär en vecka, tio dagar att ändra på dygnsrytmen men med lite tålamod går allt.

Många människor upplever att en av deras främsta källor till stress är brist på tid. Genom att kunna träna hemma sparar du på massor av tid och med lite planering kan du få en bättre ordning på tillvaron. Gör en lista på hur du bäst fördelar och prioriterar olika uppgifter och ge alltid tid åt träning. Med bättre sömn kommer allt kännas mycket enklare och din nya energi kommer ge dig styrkan att tackla allt.

monospace