Menu

Läkarbesök och lite annat


Spenderade de tidiga morgontimmarna med att kika på Youtube-klipp på min surfplatta. Tack Gud för surfplattor, jag hade inte klarat morgonen utan min.

Jag vaknade och fastnade i de vanliga existentiella tankarna. Det är så mycket som följer med min sömnapné. Ökad risk för cancer, högt blodtryck, hjärtsvikt och alla möjliga andra besvär. Jag är fortfarande relativt ung men jag kan känna att de där grejerna knackar på dörren. Imorgon ska jag på läkarbesök – det gör såklart sitt för att stöka till det i huvudet. Har alltid känt en stor ambivalens inför doktorn. Å ena sidan finns det en trygghet där, en förhoppning om att rätta till saker och göra dem lite bättre men å andra sidan kan jag uppleva en rädsla för att jag ska få ett besked som jag inte vill ha.

Försöker i alla fall äta lite hälsosammare, röra på mig lite mer. De där sakerna som sägs vara bra. Det är tufft, men det fungerar hyggligt än så länge. Jag är glad att min fru är det alldeles fantastiska stöd hon är.

Jobbet gnetar på. Vill byta, men jag kanske får ta en sak i taget. Hälsan är trots allt viktigast. Men det har slagit mig att en trivsam arbetssituation kanske hade gjort under för mitt psykiska välmående, vilket i sin tur skulle göra allt annat lättare. Det dock är svårt att lämna tryggheten för något okänt och jag brottas varje dag med det där i huvudet. Försöker kalkylera för vad det skulle innebära om jag slutade, om jag skaffade mig något mer fysiskt arbete. Skulle det bryta ner mig ännu mer eller skulle det göra mig gott?

Jag håller mig i alla fall på benen. Bortsett från att jag vaknade tidigt i morse så har jag faktiskt haft en liten period då jag sovit relativt bra. Inte jämfört med hur en frisk människa sover kanske, men relativt sett.

Leave a reply


E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

monospace