Menu

Sömnlösa fartfyllda nätter


Hej! Genomlider ännu en natt av sömnlöshet. Min strategi om jag vaknar brukar vara att försöka somna om och ge det en liten stund. Om det inte fungerar så gör jag som man, tydligen, ska göra och försöker sysselsätta mig med något annat tills jag känner den där tröttheten och ron i kroppen som man kan känna innan man går och lägger sig.

Vanligtvis innebär det att jag spelar eller läser någonting på min surfplatta, det brukar få tyst på tankarna. Jag undviker helst att gå upp och sysselsätta mig i lägenheten, jag vill inte väcka de andra. Tur att det finns gott om spel till surfplattor och att internet utgör en oändlig ocean av saker att läsa.

Jag funderar på att sluta på mitt jobb för att det helt enkelt inte känns det minsta inspirerande längre. Mitt jobb går, enkelt uttryckt, ut på att lösa problem, att kontrollera kod som andra har skrivit och rätta till eventuella brister. Det brukade kännas stimulerande.

Jag har dock inte den minsta aning om vad jag skulle vilja göra istället, och att sluta på mitt nuvarande jobb innan jag har ett svar på den frågan känns helt uteslutet. Efter att ha spenderat ett helt yrkesliv framför dataskärmar så kan jag känna en viss lockelse i att få utföra någon typ av fysiskt arbete. Mer än så vet jag inte i nuläget. Det skulle ju ha klara fördelar, inte minst skulle det hjälpa mig med min vikt och förhoppningsvis också med mina sömnproblem.

Vad jag däremot vet är att de här funderingarna förmodligen kommer att sysselsätta mitt huvud den närmsta tiden. Det mer konkreta problemet just nu är att jag trots allt måste jobba imorgon så jag loggar ut för idag och spelar någonting på surfplattan tills tankarna lugnat ner sig istället. Tack och godnatt!

Leave a reply


E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

monospace