Menu

Låt småttingarna sova bättre med sköna sängkläder


Hur bra du sover påverkar i allra högsta grad din fysiska och mentala hälsa, inklusive saker som stressnivåer, immunförsvar och kondition. Det händer mycket i din kropp under natten och det är nu som den får tillfälle att återhämta och bygga upp sig såväl som att bearbeta intryck och känslor. Det gamla rådet att sova på saken är ingen tillfällighet, då den goda sömnen hjälper dig att hamna i ett friskt och klart tillstånd när du är vaken.

För att du ska kunna sova bra spelar många faktorer roll. Att ha ett svalt och mörkt sovrum är några tips för bättre sömnkvalitet och att ha fina sängkläder är ett annat. Det är lika viktigt för dig som dina barn att omgivningarna är trivsamma och genom att skaffa sköna sängkläder från Garbo & Friends åt småttingarna får de en både dekorativ och behaglig miljö.

Välj rent och vackert

När du väljer lakan, påslakan, örngott och filtar åt barnen bör du först och främst gå efter eget tycke och smak. Tycker de om en viss färg eller finns det mönster som passar särskilt bra med barnrummets övriga inredning? Är barnen tillräckligt stora är det säkert kul för dem att få vara med och bestämma hur sängen ska se ut.

En annan viktig sak är renligheten. Genom att välja kvalitativa sängkläder kan du tvätta dem ofta för att undvika kvalster, bakterier och svamp, vilket är särskilt viktigt för småttingarnas hälsa och deras känsliga hud.

Barn behöver sova mer än vuxna och därför är det viktigt att se över deras sömnförhållanden och göra allt för att de ska ha en så bra och trygg sovrutin som möjligt. Med sköna sängkläder har du kommit en bra bit på vägen och när du väl har skaffat allt dina barn behöver kan det vara en god idé att satsa på ditt eget sovrum.

monospace